эпителий бир организмдин ички жана тышкы беттери сызыктардын бир белогу, айрыкча органдардын боштуктарына органдардын жана кан тамырлар жана ички бетинде сырткы беттери. Бул бир клетка катмары же бир нече катмардан жайгаштырууга болот. Чыныгы эпителий тканы тери, тынчсыздана системасын жана midgut жана химус бөлүктөрүндө үчүн эпителий камсыз эмбриондук эктодерма, пайда болот. Мындан тышкары, эмбрионалдык эндодерма азык канал, боор жана уйку безинин калган эпителий камсыз кылат.
Гиалурон кислотасы чогуу эпителий клеткаларына бекемдейт. клеткалар шапкалуу, Мамычалуу жана cuboidal сымал болот. төлөдөгү кабыкчасы боюнча эпителий нерсе төмөнкү катмары collagenous булалардын курамына жана avascular болуп саналат. Ошентип, эпителий деп тамак-аш, байланыш жана кычкылтек негизги тутумдаштыргыч тканын көз каранды. жөнөкөй эпителий жана татаал эпителий деп эпителий ткандары эки түрү бар. Simple эпителий татаал эпителий деп бир нече клетка катмарларынан жана линияларын тышкы беттери жана distensible ички бети бар, ал эми бир клетка катмары бар, негизинен сызыктар ички бети.
Рубе́ц — плотное , возникшее вследствие регенерации тканей после повреждения или воспаления (например, на коже после заживленияраны, в двенадцатиперстной кишке после заживления язвы, или вмиокарде после инфаркта).Пога́дки — спрессованные непереваренные остатки пищи животного происхождения, например кости, шерсть, перья, хитин насекомых и т. п., отрыгиваемые некоторыми хищными птицами в виде округлого комка. Погадку птица скидывает примерно через 10 часов после еды.Сычу́г — часть желудка жвачных (последний 4-й отдел сложного 4-камерногожелудка жвачных животных), так называемый железистый желудок. В сычуге телят, питающихся молоком, вырабатывается реннин — пищеварительный сычужный фермент, расщепляющий пептиды. Выделенный из сычугов молодых телят и ягнят, этот фермент используется при изготовлении сыра.Пищеварительная система осуществляет переваривание пищи (путём её физической и химической обработки), всасывание продуктов расщепления через слизистую оболочку в кровь и лимфу и выведение непереработанных остатков.Пищевари́тельный, или желу́дочно-кише́чный тракт(трубка) (ЖКТ). Система органов у человека, предназначенная для переработки и извлечения из пищи питательных веществ, всасывания их в кровь и лимфу и выделения из организма непереваренных остатков. Является частью пищеварительной системы человека
эпителий бир организмдин ички жана тышкы беттери сызыктардын бир белогу, айрыкча органдардын боштуктарына органдардын жана кан тамырлар жана ички бетинде сырткы беттери. Бул бир клетка катмары же бир нече катмардан жайгаштырууга болот. Чыныгы эпителий тканы тери, тынчсыздана системасын жана midgut жана химус бөлүктөрүндө үчүн эпителий камсыз эмбриондук эктодерма, пайда болот. Мындан тышкары, эмбрионалдык эндодерма азык канал, боор жана уйку безинин калган эпителий камсыз кылат.
Гиалурон кислотасы чогуу эпителий клеткаларына бекемдейт. клеткалар шапкалуу, Мамычалуу жана cuboidal сымал болот. төлөдөгү кабыкчасы боюнча эпителий нерсе төмөнкү катмары collagenous булалардын курамына жана avascular болуп саналат. Ошентип, эпителий деп тамак-аш, байланыш жана кычкылтек негизги тутумдаштыргыч тканын көз каранды. жөнөкөй эпителий жана татаал эпителий деп эпителий ткандары эки түрү бар. Simple эпителий татаал эпителий деп бир нече клетка катмарларынан жана линияларын тышкы беттери жана distensible ички бети бар, ал эми бир клетка катмары бар, негизинен сызыктар ички бети.