5. Установити відповідність між природними областями Карпат та їх характеристиками
А. Зовнішні Карпати 1. Розташовані на південь від Білої Тиси, мають гострі скелясті гребені зі слідами
четвертинного зледеніння. Це залишки давнього гірського масиву, який сформувався ще в
герцинську епоху горотворення
Б. Вододільно-Верхо- 2. Утворений куполами згаслих вулканів. Середні висоти становлять близько 700 м
Свинська область
В. Полонинсько- 3. Охоплює центральну знижену частину Українських Карпат із низькогірним рельєфом
Чорногірські Кар- ( абсолютні висоти – 600-700 м ). Тут проходить основний вододіл, що розділяє басейни
Пати Дністра і Тиси
Г. Вулканічний хребет 4. В межах області виділяють масиви Бескидів, Горган, Покутсько-Буковинських Карпат.
Карпат Найвища точка – гора Сивуля (1836 м).
5. охоплюють внутрішню найбільш підняту частину гір. Тут знаходиться найвища частина
Українських Карпат, де, окрім Говерли (2061 м), є ще п`ять двотисячників
Горы Кинг-Лиопольд - в честь короля Бельгии Леопольда
Пик Костюшко - в честь польского поэта Таудеуша Костюшко
Река Гиббб - в честь исследователя Эндрю Гибба
хребет Дьюрак - в честь первооткрывателя Микаэля Дьюрака
хребет Робертсон и хребет Патерсон - в честь офицеров.
Озеро Эри - в честь исследователя лейтенанта Джона Эри
Хребет МакДоннел - в честь Сэра Ричарда МакДоннела (губернатора Южной Австралии)
Штат Куинсленд - в честь английской королевы Виктории
- зерновые культуры (пшеница, ячмень, рожь, овёс, рис, кукуруза, гречиха, сорго и др. )
- зернобобовые культуры (горох, фасоль, чечевица, соевые бобы и др. )
- кормовые культуры (кормовые травы, силосные культуры, кормовые корнеплоды, кормовые бахчевые культуры)
- технические культуры: а) пищевые культуры (сахарный тростник, сахарная свёкла, хмель, крахмалоносные культуры, лекарственные растения) ; б) текстильные культуры (хлопчатник, лён, джут, конопля) ; в) каучуконосы (гевея)
- овоще-бахчевые культуры: а) картофель, б) листовые культуры (капуста, салат, шпинат, укроп, листовая петрушка и др.) ; в) плодовые культуры (томат, огурец, тыква, кабачок, патиссон, баклажан, перец) ; г) луковичные культуры (лук и чеснок) ; д) корнеплоды (морковь, столовая свёкла, пастернак, петрушка, сельдерей, репа, редис, редька и др.) ; е) бахчевые культуры (арбуз, дыня, тыква и др. )
- цитрусовые культуры (апельсин, грейпфрут, мандарин, лимон, бергамот и др. )
- тонизирующие культуры (наркотические культуры, чай, кофе, какао) ;
- масличные и эфиромасличные культуры: а) масличные культуры (подсолнечник, клещевина, горчица, рапс, кунжут, рыжик (растение) , конопля, лён, кокосовая пальма, масличная пальма, оливковое дерево) ; б) эфиромасличные культуры (кориандр, анис, тмин и др. )
- хмелеводство
- виноградарство
- садоводство
- грибоводство
- луговодство — получение пригодных пастбищ и кормов для животноводства.
2.Животноводство
- скотоводство (выращивание крупного рогатого скота) ;
- овцеводство
- козоводство
- кролиководство
- коневодство
- пчеловодство
- шмелеводство
- звероводство
- аквакультура
- рыбоводство
- оленеводство
- птицеводство
- свиноводство
- верблюдоводство
- шелководство