Ферменттің белсенділігі бірлік уақытына өнімге айналатын субстраттың моль санын анықтайды. Сондықтан ферменттің белсенділігі реакцияға қатысатын белсенді фермент мольдерінің санын өлшейді. Алайда, бұл өлшеу температураның температурасы, рН, субстрат концентрациясы, фермент концентрациясы, ингибиторлардың болуы және активаторлардың болуы және т.б. сияқты көптеген факторларға байланысты болады. Фермент белсенділігіне әсер ететін факторлар оңтайлы болғанда фермент реакциясының жылдамдығы жоғары болады . Сондықтан фермент белсенділігі оның оңтайлы болуы үшін оңтайлы жағдайларды сақтау маңызды.
Органические вещества очень важны организму, жизнь без них невозможна. Органические вещества это белки, жиры, углеводы и нуклеиновые кислоты. Углеводы выполняют прежде всего энергетическую функцию. Они быстрые источники энергии. Жиры выполняют запасающую, защитную и теплоизоляционную функции. А так же энергетическую, как и углеводы. Белки тоже очень важны. Они входят в состав ферментов и выполняют очень много функций, важных для организма. Среди них строительная, гуморальная, сократительная и энергетическая. Нуклеиновые кислоты - то из чего состоит днк, рнк и атф, тут о важности и говорить не надо. ДНК и РНК переносчики генетической информации, а атф главный источник энергии.
Без органических веществ никакой организм не смог бы существовать. Мы состоим из них.
Ферменттің белсенділігі бірлік уақытына өнімге айналатын субстраттың моль санын анықтайды. Сондықтан ферменттің белсенділігі реакцияға қатысатын белсенді фермент мольдерінің санын өлшейді. Алайда, бұл өлшеу температураның температурасы, рН, субстрат концентрациясы, фермент концентрациясы, ингибиторлардың болуы және активаторлардың болуы және т.б. сияқты көптеген факторларға байланысты болады. Фермент белсенділігіне әсер ететін факторлар оңтайлы болғанда фермент реакциясының жылдамдығы жоғары болады . Сондықтан фермент белсенділігі оның оңтайлы болуы үшін оңтайлы жағдайларды сақтау маңызды.
Органические вещества очень важны организму, жизнь без них невозможна. Органические вещества это белки, жиры, углеводы и нуклеиновые кислоты. Углеводы выполняют прежде всего энергетическую функцию. Они быстрые источники энергии. Жиры выполняют запасающую, защитную и теплоизоляционную функции. А так же энергетическую, как и углеводы. Белки тоже очень важны. Они входят в состав ферментов и выполняют очень много функций, важных для организма. Среди них строительная, гуморальная, сократительная и энергетическая. Нуклеиновые кислоты - то из чего состоит днк, рнк и атф, тут о важности и говорить не надо. ДНК и РНК переносчики генетической информации, а атф главный источник энергии.
Без органических веществ никакой организм не смог бы существовать. Мы состоим из них.